Marine Algae Innpakning

 Skjønnhet fra havet!
Havets ingredienser har vært brukt til skjønnhet  og helse siden oldtiden.
Siden 1960 har Thalgo Cosmetic ligget i front når det gjelder forskning på algers virkning på kroppen og det er også de som utviklet og patenterte Mikroniserte Marine Alger. Dette er
sjøalger som har gått gjennom en prosess, mikroeksplosjon, hvor de tilslutt blir pulverisert uten at næringsstoffene blir ødelagt.
Mikroniserte Marine Alger består av 3 røde og brune alger
Blæretang (Focus Vesiculosus)  er vanndrivende og avgiftende inneholder alle vitaminer, betakaroten og essensielle fettsyrer.
Grisetang (Laminara Digitata)  er talgregulerende, avgiftende og rensende.  Inneholder også jod.
Korallalge (Lithotanium Calcaria) er rik på kalsium, jern og sporelementer. Lett peelende.

      Marine Algeinnpakning

 
De fine pulveriserte sjøalgene blir brukt til denne terapeutiske kroppsbehandlingen som både virker rensende og forfriskende. Siden algene inneholder så mye vitaminer og mineraler vil både du og huden få en skikkelig boost. Supert for tørr hud, eksem, revmatisme og for en kropp som er anspent. Huden blir først skrubbet før vi legger på den varme algeleiren, vi pakker deg inn i et varmeteppe så algene kan «smelte» ned i huden. Behandlingene avsluttes med Thalgos bodycream for tørr hud.
Dette er en super pre-sun behandling.  Hos oss på Annes er behandlingstiden ca 1,5 time og pris ligger på 1100,-

Summer nights

Hvilke kremer er gunstige å bruke som nattkrem om sommeren? Her en noen favoritter som du finner hos oss.

Elixir Cosmeceuticals Ultradefense Repair Gel

Denne gelen er helt fantastisk. Den kan brukes alene som nattkrem, after-sun, eller som serum morgen eller kveld. Hva gjør denne  gel-kremen så unik? Elixir Cosmeceuticals Repair Gel  inneholder flere reparende, beroligende, pleiende, beskyttende, gjennoppbyggende ingredienser og flere antioksidanter. Disse egenskapene gjør at gel-kremen passer til flere “bruksområder” og passer til mange typer hud.  Denne kremen er en lur invistering i disse sommer månedene, som nevnt ovenfor kan du bruke den alene som nattkrem, eller serum morgen eller kveld.

Antioksidanter som Green tea og Silybum Marianum som begge er veldokumenterte antioksidanter som beskytter mot UV-skade. Pterostilbene, et nyere og meget effektivt antioksidant basert på resveratrol. Arabidopsis Thaliana, et nytt planteekstrakt som beskytter mot solskade. Ergothioneine, nytt antioksidant som beskytter mot frie radikaler.
DNA Enzyme Repair Comlex: Patenterte enzymer som reparerer solskader, Endounuclease 5 og Photolyase.

Jens (Resepsjonist, Hudterapeut, Blogger): Denne liker jeg veldig godt. Den gir fukt, beroliger, pleier og gir fin glød uten å tette porer. Veldig fin å bruke året rundt.

Ceactil Everyday Moisturzing Facial Cream fra Elixir Cosmeceuticals

Denne kremen er en lett krem som også kan brukes på dagtid. Denne kremen har en del C-Vitaminer. C-Vitamin er er en fin ingrediens når det kommer til å forebygge mot pigmentforandringer, ujevn hudtone og generelt når det kommer til anti-age.

C- ascorbyl glycoside 2% er en stabil ester som er en kombinasjon av vitamin C og Glykose.den omdannes til L- askobinsyre i huden er er den best dokumenterte antioksidanten huden kan nyttiggjøre seg av.

A og B3– antioksidanter som stimulerer til bedre fukt og motvirker frie radikaler. Studier viser til ved bruk  av flere antioksidanter fortserkers effekten av vitamin C

Anne (Daglig leder og faglig ansvarlig): Lett, frisk og deilig krem! Smelter på huden.

Dr. Babor Repair Cream

En intensiv og rik krem som pleier en hud som trenger å repareres. Intensiv stimulering av cellefornyelsen, som er med på å gjøre huden yngre. Reduserer synlige arr. Regenererer hudens naturlige beskyttelsebarriere med langvarig effekt. Gir glød, og gjør huden jevn og silkemyk.
Passer en trøtt og livløs hud, eller hud som trenger å repareres. For eksempel for å motvirke arrutvikling etter operasjon eller acne, eller for å pleie huden etter laser, fruktsyrepeeling eller lignende.

Kristine (Hudterapeut): Deilig og reparende krem. Super “SOS-Krem”, brukes etter soling, peelinger og overbehandlet hud. Anbefaler gjerne denne året rundt.

 

Anti-Age fra innsiden

Alle vet at man må beskytte huden mot skadelige stråler om sommeren, men

det er også viktig å hjelpe huden innenfra. Hvis du er en av de som er plaget med soleksem, vil dette hjelpe deg. Det virker!

3 viktige tilskudd du skal begynne med og bruke gjennom hele sommeren. Disse 3 er: Omega 3 fettsyrer, C-vitaminer og Betakaroten.

Omega 3 fettsyrer kan vi ikke produsere selv, og vi trenger derfor et jevnt tilskudd
hele året.  Omega 3 er viktig for kretsløpet, hjernen, hormonsystemet, ledd og
ikke minst huden. Ved rikelig omega 3 vil huden tåle solen
bedre, den vil også bli mindre tørr. To kapsler morgen og to kapsler kveld!

C-vitaminer er en antioksidant som gir hudforbedring. Den beskytter mot skade
fra UV stråling og vil også redusere allerede “solbrente” celler.  Huden vil
få en jevnere og fin farge. Vi anbefaler C-vitamin både innenfra og utenpå.
            Amla C fra Supernature inneholder naturlig C vitamin fra stikkelsbær-
            planten Amla, 3-6 kapsler pr dag
            C-vitamin serum hver dag under dagkrem og solkremer også viktig!

Betakaroten er en kraftig antioksidant som forebygger soleksem og solskader.
Den lagres som A-vitamin i cellene, som igjen bidrar til beskyttelse og reparasjon.
Mange tror at betakaroten øker melanin- produksjonen(pigmentering) men den
farger faktisk huden, både utenpå og inni. 1 tabelett pr dag og bør ikke taes
av gravide, ammende og storrøykere.

Summervibes – masker

Hvilke masker bør man bruke om sommeren? Hvor ofte skal en maske brukes?

Om sommeren blir vi utsatt for hudens verste fiende, nemlig solen. Solstrålene står nemlig for det meste av skadene (og tidligere hudaldring) på huden vår – pigmentering, rødhet, ujevnheter, grov/gusten hud og så videre. Et av de beste tipsene for å gjenoppbygge og pleie hud som har vært utsatt for sol er å bruke reparerende og pleiende masker, som du bruker 1-2 ganger i uken.

Nedenfor har jeg listet opp noen av våre favoritter.

Dr. Babor Repair Mask – er en rik og reparerende krem maske.  

Denne masken er en av markedets beste masker, og kan brukes av alle hudtyper og hudtilstander. Den er svært beroligende og reparerende,  masken er også balanserende og fuktighetgivende.

Den er også super å bruke etter peelinger/operasjonen eller i kombinasjon med hudprogram med mye syreprodukter (AHA/BHA/PHA) – Nettopp på grunn av sine pleiende, reparerende, balanserede og fuktighetgivende egenskaper.

Masken har flere flotte og gode ingredienser som vitaminer og mineraler som også blant annet er gode på anti-age. Dr. Babor repair mask er en våre absolutte favoritter og er favoritten uansett årstid.

Thalgo Sun Repair Mask 

Denne masken eksisterer nettopp på grunn av at den skal gjenoppbygge huden etter soling. Denne masken smelter inn i huden, og etterlater en myk og frisk hud.

Pleier, reparerer og forlenger brunfargen i huden! Denne masken brukes hver kveld etter soling, og masserers inn etter 15minutter som en nattkrem. Masken er en favoritt å ha med på ferie. Den kan brukes både i ansiktet og på kropp hvis man ønsker det. “After-sun” i verdensklasse fra Thalgo.

Elixir Cosmeceuticals Pore Tightening Mask

Er du en av de som blir blank og fet i huden om sommeren? Frykt ikke, denne masken fra Elixir Cosmeceuticals er løsningen.  Elixir Cosmeceuticals sin maske er gunstig mot fet og blandingshud, men kan også brukes av alle hudtilstander ved behov. Masken virker også oppstrammende.

Grønn leiremaske som reduserer porer ved at den absorberer overflødige oljer og fettstoffer i huden. Har en uttørkende effekt på hudormer. Inneholder mineralene kaolin sulfur og sink oxide som har en uttørrende, oppstammende, beroligende og klargjørende effekt.

Intervju: Jens Magnus

Denne gangen var det vår resepsjonist og blogg-ansvarlig, Jens Magnus sin tur å bli intervjuet. Han vil si hvilke produkter han bruker, tips og anbefalinger til dere der ute.

Hvilken utdannelse? Jeg gikk 1 år Hudpleie i Trondheim ved Malvik vgs, og 1 år Hudpleie i Bergen ved Bjørgvin vgs. Tidligere har jeg både jobbet i parfymeri og i en annen klinikk. Akkurat nå jobber jeg deltid ved Annes Hudpleie & Spa på grunn av studier ved Universitet i Bergen. Jeg har jobbet på Annes Hudpleie & Spa i 2,5 år.  Jeg gjør ingen behandlinger pr dags dato, men som nevnt over jobber jeg i resepsjonen og er blogg-ansvarlig ved Annes Hudpleie & Spa.

Hvilke renserutiner og produkter bruker du? Jeg kan fortelle kort først at jeg har en blandings/fet hud.  Jeg renser huden morgen og kveld. Jeg er veldig glad i Purifying Cleanser Gel fra Exuviance eller Niactil Cleanser fra Elixir Cosmeceuticals.

Som dagkrem bruker jeg som regel Niactil 4% fra Elixir eller Reversive Suprem Glow fra Babor. Ved sommeren bruker jeg selvfølgelig en dagkrem med faktor, og da bruker jeg Green Tea SPF 22 fra Elixir Cosmeceuticals. Store deler av sommeren bruker jeg også C-Vitamin serum under faktor, for å maksimal beskyttelse fra solen. (Bruker alltid faktor når man skal være eksponert for sol, viktig!)

På natten bruker jeg Peel Pads hver kveld og bytter på å bruke Smoothing Cream 20% eller Retinext Gel (A-Vitamin) Disse produktene er også fra Elixir Cosmeceuticals.

Jeg bruker også maske ca 2. ganger i uken, og da er mine favoritter Pore Tightning Mask fra Elixir Cosmeceuticals eller Purifying Clay Mask fra Exuviance.

Hva er ditt absolutte favoritt produkt? Det er Peel Pads fra Elixir Cosmeceuticals.

Hva er ditt beste skjønnhetstips? Det kommer litt an på hvilken hud man har, men det som går igjen for hver hudtype/hudtilstand er å beskytte huden med solfaktor.

Hvilken behandling vil du anbefale? Jeg ville anbefalt alle å ta en ansiktbehandling ved hver årstid. Dette fordi vær og temperatur endres, det samme gjør huden. Kremene og behandlingene du bruke under vinteren er gjerne ikke like gunstig og effektive på sommeren.

Hammam

Hammam – Vår beste spa opplevelse tar deg ute av tid og sted

Hva er hammam?

Hammamens historie og tradisjoner går flere tusen år tilbake. En hammam er et tradisjonelt marrokansk rom fylt med damp. Behandlingen består av rens, damp, peeling, detox, massasje og avslapning.

Hvordan er behandlingen?

Hammamritualet starter med at huden varmes og fuktes, slik at porene åpner seg. Deretter smøres hele kroppen inn med svart, marokkansk olivensåpe kalt beldi. Rommet fylles med damp, og huden mykgjøres slik at døde hudceller enkelt kan fjernes.

Det andre steget i behandlingen er fjerning av døde hudceller ved hjelp av en tradisjonell eksfolierende marokkansk hanske kalt kessa.

Deretter skylles kroppen med varmt vann for å gjøre klart til påføring av marokkansk leire kalt rhassoul, blandet med rosevann. Leiren har en særdeles rensende og nærende effekt på huden gjennom de naturlige mineralene som finnes i den.

Leiren skylles av, og ritualet avsluttes i et av våre behandlingsrom med en 30 minutters kroppsmassasje med fuktende og nærende arganolje, som i Marokko blir beskrevet som mirakelolje på grunn av dens lindrende kvaliteter.

Easter essentials

Nå nærmer påsken 2017 seg med stormskritt, for deg som er opptatt av hudpleie & velvære har jeg listet opp must haves for sunn hud i påsken.

Solfaktor

SPF (Faktor) er den øverste og absolutt viktigste delen av hudpleien i påsken og jeg vil si generelt når man tenker på sunn hud. Faktoren beskytter huden mot aldring, linjer, rynker, ujevn hudtone, pigmentering, og hudlidelser. Faktor bør man helst bruke året rundt, men spesielt om påsken og ut sommeren på grunn av at solen kommer (forhåpentligvis) og mange reiser på fjellet der strålingen blir sterkere. Hos oss har vi kremer med faktor som man kan bruke som en dagkrem. Vi har flere typer kremer som passer for forskjellige hudtyper og hudtilstander – og disse dagkremene har gjerne flere funksjoner enn kun å beskytte mot solen. Noen har gode og viktige ingredienser – antioksidanter og vitaminer som virker anti-age. Kremene er også fuktighetsgivende og pleiende.

Noen eksempler på gode kremer er favorittene fra Elixir Cosmeceuticals Ultradefense SPF 30 og Green Tea Spf 22. Andre gode varianter er Glo Therapeutics (Med og uten farge) og de forskjellige variantene fra Exuviance.

C-Vitaminer

En annen viktig del av hudpleien for sunn hud er C-Vitaminer. C-Vitaminer bør man gjerne ha året rundt, men spesielt fra påsken og over sommerhalvåret. C-Vitamin er en sterk antioksidant som styrker, pleier og fukter huden. C-Vitamin er ypperlig til beskytte huden mot sol, stråling, hindre pigmentering og motvirke hudaldring. C-Vitamin er en av de beste ingrediensene når det gjelder både anti-age, spenst, forebygging og motvirke pigmentering.

C-Vitamin er en meget viktig ingrediens for å hindre tap av spenst og elastikk i huden.

Når det kommer til produkter med C-Vitamin er det viktig at produktene inneholder nok C-Vitamin slik at serumet/kremen kan utgjøre en forskjell på huden – hos oss finner du disse produktene. Vi har flere typer C-Vitamin produkter både i serum og krem. Disse virker også forskjellig, ut i fra både hudtype, hudtilstand, alder og behov. Annes Hudpleie & Spa har flotte produkter fra Dr. Babor, Exuviance, Elixir Cosmeceuticals og Glo Therapeutics.

Reparerende produkter

Når huden har blitt eksponert for sol, vind, kulde og forurensing, trenger huden gjerne reparerende ingredienser. Reparerende produkter virker gjenoppbyggende, reparerende, fuktighetsgivende og pleiende. Kremene innholder både vitaminer og antioksidanter som virker beroligende og forebyggende på huden. Disse produktene er meget gunstig å bruke fra påsken og over sommerhalvåret på grunn av deres evne til å pleie, roe og reparere huden. Det er nå vi gjerne bør bytte våre favoritt produkter som inneholder A-Vitamin og fruktsyrer mot reparerende, pleiende og beroligende produkter. (Dette på grunn av at A-Vitamin og fruktsyrer kan gi solskader og pigmentering når huden blir eksponert for sol og stråling)

Annes Hudpleie & Spa har flere varianter både i krem/serum. Flotte produkter fra Dr. Babor, Babor (Påskekalenderen) og Elixir Cosmeceuticals. Produktene virker forskjellig ut i fra alder, hudtype, hudtilstand og behov.

Kom gjerne innom til oss så skal vi hjelpe deg slik du får riktig produkter til din huden. Vi forstår at det kan være vanskelig å finne de riktige kremer i en jungel av produkter. Hos oss møter du kun personale som er utdannet hudterapeuter og har god erfaring fra hudpleiebransjen. Vi ønsker deg hjertelig velkommen og en riktig god påske.

Marrakech

Vi var en liten gjeng fra Annes Hudpleie & Spa som dro til Marrakech i Marokko på inspirasjonstur. Anne har varer som er helt sentrale i salongen fra Marokko – Tepper, puffer, lamper, bilder, glass, puter, såpe, olje, & sko – egentlig alt man ser på salongen inspirert og hentet fra Marrakech.

Vår egen arganolje kommer fra Marrakech! 100% Argan av beste kvalitet, økologisk! Fantastisk å bruke på en tørr hud, en hud som trenger det lille ekstra – en olje som ikke er klissete i konsistensen. Kan også brukes i håret.

Vi var også på Spa-hotelet La Mamounia Marrakech, der vi fikk en Hammambehandling.  Mamounia er et 5- stjerners hotel, men dessverre var ikke behandlingen mer enn 3- stjerners!

Hammambehandling kan du også få hos oss, vi leverer 5- stjerners!

Selve Marrakech er noe helt annet en norske byer og Europa generelt. Vanskelig å beskrive, og Marrakech bør gjerne oppleves på egenhånd – det anbefales.

ReVersive Supreme Glow

ReVersive Supreme Glow – en fantastisk 24-timers krem med en deilige mousse konsistens. En av Babors mest ekslusive og beste anti-age krem. Alle produktene fra linjen Babor ReVersive inneholder formelen Re-Youth complex som gir glød og fuktighet.  Kremen er veldig pleinde og næringsrik på grunn av at den inneholder antioksidanter og C-vitamin. Kremen øker kollagen- og elastinsyntesen i huden og jevner ut fargeforskjellene i huden (ingrediensen Lumicol jevner ut hudtonen)

Kremen kan brukes både morgen og kveld. Den er ypperlig å bruke på dagtid på grunn av moussekonsistens som gir en flott “primer” effekt på huden. Moussekonsistensen virker litt mattende så denne kremen er gunstig å bruke hvis man sliter litt med en blank/fet hud men samtidig ønsker en sunn og fin glød i huden.

For best resultat bruk gjerne serum tilpasset ditt behov før du påfører kremen.

Hva sier ansatte ved Annes Hudpleie & Spa om kremen?

Anne (Daglig leder og faglig ansvarlig): En ypperlig krem med flotte ingredienser, har brukt denne både morgen og kveld i kombinasjon med serum, gir glød og fin finish på hudpleierutinen.

Jens (Resepsjonist & blogger): Min favoritt krem fra Babor! På min kombinerte hud er denne super! Den gir fukt, glød, mattende og tetter ikke porer. Vil tørre å påstå at denne er den beste anti-age kremen fra Babor for kombinert hud!

Kristine (Terapeut): En god krem fra Babor som tar anti-age på alvor. Jeg bruker denne ved spesielle anledninger, og bruker denne som primer og krem. Denne kremen gir flott glød og fukt, og holder sminken på plass. Jeg får ofte komplimenter for huden min.

Vi elsker Niactil!

Kremen Niactil 4% er en multi gel serum/krem som har flere funksjoner på huden, og er uten tvil best selgeren både hos oss på Annes Hudpleie & Spa og generelt hos Elixir Cosmeceuticals.

Hva gjør Niactil 4%?

Niactil passer til alle hudtyper og hudtilstander, til og med de mest fete og sensitive. Det er svært sjeldent at en hud ikke har fått hudforbedring av denne gelen. Niactil 4% motvirker fine linjer, pigmentering, acne, ujevn hudtone, rødhet, tørrhet også gunstig mot Rosacea. Niactil 4% kan brukes alene på huden hvis man er fet/kombinert på huden, men de fleste trenger gjerne en krem over, for å få nok fukt og pleie – gjerne en krem med SPF over. (På grunn av gelen innholder 0,5% salisylsyre som er virkestoff som er gunstig mot acne, porer, talg og fet hud – Salisylsyre kan gjøre huden litt sensitiv ovenfor solen, vi anbefaler uansett å bruke SPF ihvertfall på sommerhalvåret, helst året rundt for å opprettholde ung og frisk hud.) Niactil 4% inneholder heller ikke parfyme.

Hvordan brukes Niactil 4%?

Niactil 4% kan brukes både morgen og kveld, både som serum eller krem, alt etter hudtype, hudtilstand og ditt behov. (Anne bruker denne som serum på dagen, og på kvelden bruker hun Elixir Cosmeceuticals Peel Pads 20% først, så Niactil 4% som krem)

Hvilke virkestoff har Niactil 4%?

Som allerede nevnt inneholder Niactil 4% Salisylsyre som er gunstig mot porer, talg, acne, fet hud og virker lett peelende. Et annen virkestoff er Niacinamide, konsentrert niacinamide både tilfører, og hjelper huden å holde på fuktighet. En annen viktig ingrediens er Glycerol som binder fuktigheten i huden. 

Hos oss får du Niactil 4% i 100 ml, og koster 940,-

 

Kom gjerne innom oss på Engen 4 i Bergen sentrum hvis du har noen spørsmål, eller ring 55 23 14 05.