Påske 2018

Nå nærmer påsken 2018 seg med stormskritt, for deg som er opptatt av hudpleie & velvære har jeg listet opp must haves for sunn hud i påsken.

Solfaktor

SPF (Faktor) er den øverste og absolutt viktigste delen av hudpleien i påsken og jeg vil si generelt når man tenker på sunn hud. Faktoren beskytter huden mot aldring, linjer, rynker, ujevn hudtone, pigmentering og hudlidelser. Faktor bør man helst bruke året rundt, men spesielt i påsken og ut sommeren på grunn av at solen kommer (forhåpentligvis) og mange reiser på fjellet der strålingen blir sterkere. Hos oss har vi kremer med faktor som man kan bruke som en dagkrem. Vi har flere typer kremer som passer for forskjellige hudtyper og hudtilstander – og disse dagkremene har gjerne flere funksjoner enn kun å beskytte mot solen. Noen har gode og viktige ingredienser – antioksidanter og vitaminer som virker anti-age. Kremene er også fuktighetsgivende og pleiende.

Noen eksempler på gode kremer er favorittene fra Elixir Cosmeceuticals Ultradefense SPF 30 og Green Tea Spf 22. Andre gode varianter er Glo Skin Beauty (Med og uten farge) og de forskjellige variantene fra Exuviance.

C-Vitaminer

En annen viktig del av hudpleien for sunn hud er C-Vitaminer. C-Vitaminer bør man gjerne ha året rundt, men spesielt fra påsken og over sommerhalvåret. C-Vitamin er en sterk antioksidant som styrker, pleier og fukter huden. C-Vitamin er ypperlig til beskytte huden mot sol, stråling, hindre pigmentering og motvirke hudaldring. C-Vitamin er en av de beste ingrediensene når det gjelder både anti-age, spenst, forebygging og motvirke pigmentering.

Når det kommer til produkter med C-Vitamin er det viktig at produktene inneholder nok C-Vitamin slik at serumet/kremen kan utgjøre en forskjell på huden – hos oss finner du disse produktene. Vi har flere typer C-Vitamin produkter både i serum og krem. Disse virker også forskjellig, ut i fra både hudtype, hudtilstand, alder og behov. Annes Hudpleie & Spa har flotte produkter fra Dr. Babor, Exuviance, Elixir Cosmeceuticals og Glo Skin Beauty.

Reparerende produkter

Når huden har blitt eksponert for sol, vind, kulde og forurensing, trenger den  reparerende ingredienser. Reparerende produkter virker gjenoppbyggende, reparerende, fuktighetsgivende og pleiende. Kremene inneholder både vitaminer og antioksidanter som virker beroligende og forebyggende på huden. Disse produktene er meget gunstig å bruke fra påsken og over sommerhalvåret på grunn av deres evne til å pleie, roe og reparere huden. Det er nå vi gjerne bør bytte våre favoritt produkter som inneholder A-Vitamin og fruktsyrer mot reparerende, pleiende og beroligende produkter. (Dette på grunn av at A-Vitamin og fruktsyrer kan gi solskader og pigmentering når huden blir eksponert for sol og stråling)

Annes Hudpleie & Spa har flere varianter både i krem/serum. Flotte produkter fra Dr. Babor, Babor (Påskekalenderen) og Elixir Cosmeceuticals. Produktene virker forskjellig ut i fra alder, hudtype, hudtilstand og behov.

Kom gjerne innom til oss så skal vi hjelpe deg slik at du får riktige produkter til din hud. Vi forstår at det kan være vanskelig å finne de riktige kremene i en jungel av produkter. Hos oss møter du kun personale som er utdannet hudterapeuter og har god erfaring fra hudpleiebransjen. Vi ønsker deg hjertelig velkommen og en riktig god påske.

Stress

De fleste av oss har opplevd stress. Stress kan egentlig komme fra alt – jobb, skole, bolig, press, økonomi og lignende. Stress påvirker hele kroppen, og spesielt huden, i mange varianter. Huden kan bli sensitiv, tørr, ujevn, gusten og acne. Hva kan gjøres for å forebygge stress? Det er ingen “fasit” for å håndtere stress, men her en noen tips fra oss fra Annes Hudpleie & Spa.

1.) RUTINER

Kanskje enklere sagt enn gjort, men gode rutiner kan være helt avgjørende – akkurat som gode rutiner på hudpleie og hudpleieprodukter. Gode rutiner både i hverdagen og i hudpleie gir resultater.

2.) MASSASJE

En massasje er utvilsomt noe som får både kropp og sjel til å slappe av. En god massasjetime i vakre og rolige omgivelser er uvurderlig!

3.) LE

Det å ha det moro, flire & le er noe som “alltid” har blitt sagt skal hjelpe mot stress. Men dette vet vi – Vi blir automatisk i bedre humør av å le. Gjør ting du liker og omgå mennesker som gir deg positiv energi.

4.) SUNN

Dette er kanskje lettere sagt enn gjort også – men det å spise sunt er også helt avgjørende. Du føler deg rett og slett bedre ved å spise sunt. Kroppen fungerer bedre på alle måter med et sunt kosthold – og ja selvfølgelig er det lov å kose seg noen ganger, men å ha et sunt kosthold gjør at både din selvfølelse og kropp føles bedre.

5.) ALENETID

Liker du å være alene? Alenetid kan være terapi for noen av oss. Planlegg alenetiden! Ta gjerne en ansiktsmaske, beroligende musikk og noe godt å drikke. Pust ut!

6.) TRENING

Trening er kanskje den beste terapi og medisin. Gode treningsøkter og gode rutiner for å trene er helt fantastisk. Veldig sjeldent at mennesker angrer på at en har vært på trening.

7.) ZZZ

Dette vet vi alle, å få nok søvn er helt essensielt for at vi skal fungere. Søvn kommer av seg selv med gode rutiner!

8.) FACIAL

Selvfølgelig vil en god ansiktsbehandling hjelpe både deg og en stresset hud. Du kommer inn i vakre omgivelser og beroligende musikk. Kunnskapsrike terapeuter og produkter av høy kvalitet vil gi hud (og sjel) virkning.

Skinschool: Hvorfor bruke toner

Hvorfor skal man bruke toner?

En toner brukes etter din rens, og før serum/krem. En toner skal være en del av din daglige rutine. Det finnes flere tonere – alt i fra hudtype, hudtilstand og behov. Noen tonere er mere egnet for fet/kombinert hud, mens andre egner seg for den tørre huden.  De fleste tonere inneholder flere antioksidanter, beroligende og fuktighetsgivende ingredienser.

  1.  Å bruke toner etter rens vil hjelpe at porene ser mindre ut – tonere vil fjerne overflødig smuss, talg og olje fra hudoverflaten.
  2. Når vi renser huden fjerner vi hudens naturlige “syrekappe”, dette gjør at huden kan komme i ubalanse. En toner hjelper å styrke og opprettholde den riktige PH-balansen i huden.
  3. Flere tonere virker fuktighetsgivende! Flere tonere har gode ingredienser som får huden til å våkne og gir en god boost.
  4. Flere tonere inneholder Glykolsyre eller andre AHA-produkter, disse ingrediensene fjerner døde hudceller og kan faktisk hjelpe mot ingrodde hår.
  5. En toner fjerner rester fra Make-up skånsomt.

Hudpleie for den tørre vinterhuden

Vi i Norden har et kaldt klima. Vi har ofte kuldegrader, vind, regn – alle disse tingene påvirker huden vår. Mange av oss er i utgangspunktet tørre i huden fra før, og sliter ekstra i løpet av vinteren. Her under er kremene som booster og pleier din tørre vinterhud! Vi anbefaler alltid å bruke serum i kombinasjon med din krem. For å få ytterligere utbytte av dine produkter anbefaler vi også at du både peeler og bruker ansiktsmaske på huden 2-3 ganger i huden!

Dr. Babor Neuro Sensitiv Rich Cream 

En rik krem – favoritt hos oss! Pleier og behandler den tørre, røde og sensitive huden. Kløe, stramhet og irritasjon blir raskt bedre og huden blir fuktet, styrket og balansert. Denne kremen kan brukes både morgen og kveld etter behov. Inneholder blant annet Vitamin E og flere antioksidanter som pleier huden og forebygger hud aldring.

Elixir Cosmeceuticals Ultradefense SPF 30

En av våre og Elixir Cosmeceuticals sine bestselgere! Denne kremen er helt unik, og har trippel beskyttelse – både UVA/UVB, antioksidanter og enzymer. Anbefales gjerne å bruke året rundt, gode fettstoffer i kombinasjon med flere flotte ingredienser. Kremen forebygger og reparerer solskader, og beskytter også mot hudkreft. Inneholder blant annet Grønn te, som er en sterk antioksidant og flere andre antioksidanter som er basert på resveratrol. Finnes både i 50 ml og 200 ml, kremen kan også brukes som solkrem!

Babor Skinovage Complex C

En rik, styrkende og pleiende krem fra Babor. Kremen kan brukes både morgen og kveld etter ditt serum. Kremen inneholder både A, C og E-Vitamin som egner seg mot ytre påvirkinger og antioksidanter som beskytter mot frie radikaler. Kremen passer til en hud som er tørr, gusten og stresset.

Babor Skinovage Skin Protect Cream

Kremen er en meget rik krem, som motvirker tørrhet, rødhet og sensitiv hud i kulden. Den inneholder viktige fuktighetsfaktorer og ingredienser som ikke bare beskytter, men også pleier huden om vinteren. Kremen kan brukes av alle hudtyper og aldre. Den inneholder noen som er kalt «Cold protect shield» (Macadamianøttolje og pleiende sheasmør) som virker beskyttende mot kulde og vind + Chicory Root ekstrakt, begge disse styrker hudens barrierfunksjon og samtidig beskytter også mot andre ytre påkjenninger i huden. Kremen inneholder også Nori algeekstrakt som er en plantebasert som gir UVA-beskyttelse og Sikoriot ekstrakt som er med å stimulere, beskytte og regenere huden.

Babor Påskekalender 2018

Med Babor sin 14-dagers intensive ampulle-behandling kan du gi huden din de verdifulle aktive ingrediensene den trenger for å regenerere, beskytte og pleie.  Kalenderen er lagt opp til å brukes som en kur i 14 dager, men kan også fint bruke den periodevis hvis man ønsker det. Det er 14 ampuller i kalenderen, med hele 9 forskjellige virkningsfulle ampuller. Ampullene brukes på en nyrenset hud, og hele innholdet skal påføres huden med engang. Noen tenker de kan ta en halv ampulle om morgenen og spare resten til kvelden, men innholdet vil da oksidere og ikke gi noen effekt – Derfor skal hele innholdet i ampullen påføres huden med engang. I årets påskekalender har Babor 3 helt nye ampuller! Oxygen Plus, Perfect Glow og Beauty Rescue. Disse ampullene vil vi skrive litt mere om senere.

Hydra Plus Active Fluid: Gir huden fuktighetsfaktorer.

Algae Active Fluid: Gir intensiv fukt, vitaliserer og balanserer huden.

Oxygen Plus: Aktivt konsentrat som tilfører energi og oksygen til en trøtt og gusten hud.

Active Night Fluid: Virker fuktighetsgivende og gir energi til huden.

Perfect Glow: Engangsampuller med aktivt konsentrat som fukter og umiddelbart gir glød. Stimulerer hudens eksfolieringsprosess.

Beauty Rescue: Ampulle som styrker huden! Stimulerer cellefornyelsen, gir vitalitet og glød.

3D Lifting Fluid: Fuktighetsgivende, reduserer fine linjer og rynker.

Lift Express Fluid: Reduserer synlig dybden av rynker, virker oppstrammende.

SeaCreation THE SERUM: Mest luksuriøse ampullen innen Babor, med beste anti-age ingrediensene.

Intervju: Ida

Denne gang har vi intervjuet Ida som jobber hos oss!

Hvilken utdannelse?

Ida er hudterapeut og ble utdannet i 2011 ved Bjørgvin videregående skole.
Siden 2011 har Ida jobbet som hudterapeut på fulltid. Hun har 4 års erfaring fra jobb på Hammam Spa, der hun har jobbet som ansatt terapeut, selvstendig næringsdrivende og et år som administrativ leder. Hun har jobbet på Annes Hudpleie & Spa i 3 år.

Hvilke behandlinger gjør du?

Jeg utfører det meste på vår behandlingsmeny. Alle typer ansikts-og spabehandlinger, kjemisk peeling, vippe-og brynsbehandlinger, pedikyr, manikyr, elektrolyse, massasje og voksing.

Hvordan er din hudpleierutine?

Jeg renser huden morgen og kveld med M-Ceutic Pro Renewal Cleanser. På dagen bruker jeg Antioxidant Pads, Niactil 4% og Ultradefense SPF 30 fra Elixir Cosmeceuticals, eller M-Ceutic SPF 50 fra Thalgo. På natten bruker jeg Peel Pads 10% og Smoothing Cream 10% fra Elixir Cosmeceuticals. I perioder med utbrudd av urenheter bruker jeg Purifying Clay Mask fra Exuviance. I tørrere perioder smører jeg huden med Dr. Babor Repair Mask på natten. Min favorittøyekrem er Reversive fra Babor.

Jeg tar også Omega 3-6-9, Spirulina og Amla C hver eneste dag.

Hva er dine favorittprodukter?

Pro Renewal Cleanser fra M-Ceutic. Niactil 4% og Ultradefense SPF 30, er veldig glad i alt fra Elixir Cosmeceuticals.

Hva er dine beste skjønnhetstips?

Bruk solfaktor hver eneste dag, sove nok, og drikk masse vann. Ta fettsyrer og vitaminer hver dag.

Hvilke behandlinger anbefaler du?

Ansiktsbehandlingene våre er fantastisk. Skal du virkelig unne deg en nydelig behandling og opplevelse anbefaler jeg også Hammam Ritualet. Fantastisk opplevelse for kropp og sjel.

Uren Hud

Sliter du med uren og ujevn hud? Frykt ikke – produkter Fra Elixir Cosmeceuticals er redningen.

Hudprogrammet egner seg mot kviser, uren hud og hudormer. Produktene motvirker alle fire steg i dannelse av akne: talgproduksjon, tette porer, bakteriedannelse og inflammasjon i huden. Effekt kan forventes etter 2-4 ukers bruk, og maksimal effekt etter 3 måneder. Det er helt vanlig å bli litt tørr i begynnelsen. Sentrale ingredienser er Glykolsyre, Salisylsyre, Nicinamide og SPF.

MORGEN

1. Acne Cleanser, rens huden hver morgen (Gentle Cleanser eller Niactil Cleanser ved behov)

2. Niactil 4% under som et serum

3. Ultradefense SPF 22

KVELD

1. Acne Clearing Cleanser (Gentle Cleanser eller Niactil Cleanser ved behov)

2. Anti-acne pads (3-7 kvelder i uken, er individuelt hvordan huden reagerer. Noen bruker pads hver kveld andre annenhver kveld, prøv deg frem)

3. Acticlear hver kveld som en natt krem. (Tørrhet kan motvirkes ved å smøre med Niactil 4% over Acticlear). Smoothing Cream 10-20% kan være et alternativ hvis du sliter med mye betennelser og arr.

Den enkleste, og gjerne det beste er hvis du som kunde kommer inn til oss, så skal vi hjelpe deg så godt vi kan.

Nyhet: Dr Babor Collagen Booster Rich Cream

Nyhet – en av våre kunders favoritter fra Dr. Babor har nå kommet i en rikere form, som passer utmerket på en nordisk tørr hud som vil jobbe med aldringstegn.

Kremen er utviklet for å gi huden mye fukt, glød, og redusere både tørrhetslinjer og rynker. Gode ingredienser som tripeptider og brunalge som styrker huden, og jobber både med elastin, kollagen og fuktighet. Kremen inneholder hyaluronsyre som binder fuktigheten i huden.

Kremen kan brukes både morgen og kveld, vi anbefaler også å bruke serum tilpasset din hud for best effekt.

Annes Hudpleie tipser

Anne (Daglig leder & faglig ansvarlig) En flott krem som nå kommer i rikere variant. Klimakrem med anti-age ingredienser.

Nina (Hudterapeut) En rik og pleiende krem som passer vårt nordiske klima. Har anbefalt denne hos flere kunder og fått masse gode tilbakemeldinger.

Jens (Resepsjonist & Bloggansvarlig) En veldig rik krem som pleier den tørreste huden. Gode ingredienser som jobber fint med aldringstegn.

Hva er elektrolyse?

Elektrolyse

Elektrolyse er permanent hårfjerning ved hjelp av strøm.

Enkelt forklart: Behandlingen utføres ved at en tynn, engangsnål føres inn i hårsekken, svak strøm tilføres, og vevet i hårsekken ødelegges ved hjelp av varme, slik at det ikke skal kunne komme flere hår i akkurat den hårsekken.

Det finnes 3 metoder av hårfjerning med strøm: galvanisk, høyfrekvens og blend. Hos oss på Annes Hudpleie & Spa bruker vi blend – det er den mest effektive og grundige metoden. Vi utfører elektrolyse hovedsaklig i ansiktet: på hake, overleppe, kinn og hals.

Det er vanskelig å si på forhånd hvor mange behandlinger man trenger, for det kommer an på hvor mye hår man har. Det blir en serie med behandlinger, der man til å begynne med går oftere med lengre tid, og etterhvert som hårmengden avtar, går sjeldnere med kortere behandling.

Etter behandlingen kan huden være hoven og rød. Man bør unngå peeling, sol, badstue og veldig aktive produkter de neste 48 timene etter behandlingen. Dette for å unngå hyperpigmentering, irritasjon, sårhet evnt infeksjon.

Har du noen spørsmål? Kontakt oss for mere informasjon, eller konsultasjon.

 

A-Vitamin, en revolusjon innen hudpleie

Hva er en revolusjon? En revolusjon er en endringsprosess som skjer og foregår i løpet av en kort periode

Akkurat det samme er A-Vitamin for huden. Effekten, endringen og resultatet av A-Vitamin er strålende – og på kort tid! I dette innlegget skal jeg forklare kort om noen produkter som vi har som inneholder A-Vitamin og hvordan A-Vitamin virker.

A-Vitamin kommer i flere i varianter. Det viktigste er at produktet må inneholde en høy dose A-vitamin for å gi en effekt på huden. Det finnes mange produkter på markedet i dag som inneholder A-Vitamin, men veldig få av disse inneholder ikke nok A-Vitamin til å gjøre en effekt på huden.  Våre produkter inneholder alt fra 0,5% og til 1% A-Vitamin, det høres lite ut, men det er mer enn nok for å gi en god effekt på huden. Hvilken A-Vitamin som passer for deg avhenger av hudtype/hudtilstand og behov, kom gjerne innom oss for å finne det riktige produktet for deg.

Hva gjør A-Vitamin? A-Vitamin er hudfornyende, peelende, reparerende, betennelsesdempende, talgregulerende, og oppstrammende. A-Vitamin er også en nøkkelingrediens når det kommer til pigmenteringer (aldersflekker som også noen kaller det) og ujevnheter i huden.

Når brukes A-Vitamin? A-Vitamin brukes gjerne på natten, som en nattkrem. A-Vitamin kan brukes hele året – Men hvis du skal bruke A-Vitamin må du være nøye med solfaktor og gjerne begrense deg hvis du skal på fjellet/syden. Det som kan skje ved bruk av A-Vitamin er at huden blir tynnere/sensitiv, hvis man er mye er i sol uten nok faktor kan man utvikle pigmenteringer og ujevnheter.

Hva skjer i huden ved bruk av A-Vitamin? A-Vitamin er en viktig og aktiv ingrediens. Når man bruker A-Vitamin blir man mest sannsynlig rød/rosa i huden, flasser lett, tørr og sensitiv – i perioder! Hvis du aldri har brukt A-Vitamin vil du oppleve dette i starten. Dette roer seg gradvis etterhvert som huden har blitt vant til A-Vitamin. A-Vitamin er som trening for huden!

Hvem kan bruke A-Vitamin? Alle, bortsett fra gravide og ammende. A-Vitamin jobber på så mange områder på engang og er så effektiv så selv den tøffeste, særeste og vanskeligste huden vil få resultater. For dere som er opptatt av Anti-Age, så finnes det ingen bedre ingrediens enn nettopp A-Vitamin.

A-Vitamin, inside-out? A-Vitamin er helt supert både på innsiden og utsiden, her finner du en lett og kort oversikt hvor du finner A-Vitamin i mat. Vi ved Annes Hudpleie & Spa tenker helhetlig.

Det finnes to ulike typer vitamin A i kosten vår – fra vegetabilske og animalske kilder. I planteriket finner vi karotenoider som har vitamin A-aktivitet. Disse er bare forløpere til vitaminet og må omdannes i kroppen.

Animalske kilder: Ost, eggeplomme, helmelk, margarin, sild, østers, tran, makrell og smør.

Vegetabilske kilder: Gulerot, spinat, mango, grapefrukt, gresskar, søtpotet, squash, brokkoli, rosenkål og grønnsalat.